28-02-05

Galabal

Wie had dat nog gedacht... Ik naar een galabal in mijn studententijd... Maar het is dus eindelijk gelukt... Met het juiste lief en de juiste outfit geraak je daar dan toch he.
 
Zaterdagavond, leuk opgetut met zijn vijven de auto richting Kessel-Lo. Ik begin de mensen van Hades nu al wat te kennen, dus het was heel sfeervol, gezellig en plezant... Tot om 1u de politie binnenkwam in het zaaltje met een klacht van de buurman... Jammerlijk dus met zijn allen terug in de auto gesprongen en naar het clubcafé getrokken... Allen Bruno dankende, daar het feestje verdergebouwd... Op redelijk uur naar huis gegaan (tussen half vier en vier!)...
 
Zondag dus door dat redelijke uur aan schoolwerk gezeten... Frans en duits, KLAAR :o))
 
 

19:35 Gepost door Talia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-02-05

Slecht, goed en heel goed nieuws

Eerst het slechte nieuws dus: sinds maandagnacht heel heel heeeeel veel keelpijn, zo van het mesjes-kerven-er-constant-in-soort. Goed vertroeteld door mijn schattie. Ondanks de koorts toch naar huis gereden in de namiddag en 's avonds naar de dokter die met het verhelderende (NOT) nieuws bracht dat ik een keelontsteking had... What's new huh?
Nu na drie dagen is het vooral nog een zeer irritante en vrij constante hoest, waardoor ik dus een te weinig aan de o zo noodzakelijke slaap en rust krijg... van een vicieuze cirkel gesproken he... Toch al geen koorts meer op de derde dag... Dus er is wel vooruitgang ;o)
 
Maar dus ook goed nieuws... Zondag een gezellige namiddag en avond gehad bij mijn pa... Mijn schattie daar gaan voorstellen, vree gezellig... Lekker gesmuld, as usual...
 
En nog beter nieuws: De postbode heeft vandaag mijn puntjes in de bus gedropt... Verdict is gevallen! Gedaan met de onwetendheid... Tze pointz of tze jzury are:
11 Multivariate statistiek (had ik eerlijk gezegd net iets meer van verwacht...)
14 Management accounting en controle
14 Systeemanalyse (same comment... lichtjes teleurgesteld, maar ach nog altijd goed he)
15 Financieel management
16 Marketingbeleid (hele fijne verrassing, was goed gegaan, maar moeilijk in te schatten punten alsook een mondeling examen)
16 Systeemontwerp
 
Da is toch ni slecht he, al zeg ik het zelf... Ben echt wel blij... Da's al weer een hele last die van me afvalt!!
Nu durf ik tenminste die cursussen opbergen... Puur om het lot niet uit te dagen, wacht ik daar telkens mee totdat ik mijn punten heb gekregen... Call it 'supersticious', if you like!!
 
Ondanks het hoesten en 'schrapen', toch min of meer een gelukkig mens... :o)

13:10 Gepost door Talia | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-02-05

Wat een feestje...

Wat een dagje...
 
Opgestaan. Op de tafel lag een lieve brief van mijn ma. Het was eigenlijk een oversized kattebelletje. Op mijn gsm reeds 3 berichtjes. Toen ik net wilde vertrekken naar school kreeg ik nog een telefoontje van de dokter die me op de wereld heeft geholpen (niet gezet, dat was mijn mama), heel vreemd dus, maar wel heel lief. Mijn ma had hem een kleine hint gegeven, bleek achteraf, en was al te vermoeden.
 
Snel naar de bus moeten stappen en tot de constatatie komen dat mijn dagje vol geluk is begonnen. Mijn bus stond net voor het rode licht, zodat ik ze niet gemist had...
De prof besloot flink op tijd te stoppen met les geven...
Naar mijn zusje gaan helpen met haar powerpoint en wat gewoon chillen...
Samen busje genomen naar Pulle en zo naar de training geweest... Waar ook S. kwam opdagen, zussies beste vriend die besloten heeft de woensdagavonden mee te trainen in Herentals. Tijdens het lopen deed ie af en toe wat geheimzinnig tegen zussie... Dus ja, die is ook nog naar mijn feestje gekomen... Jaja, er WAS wel degelijk een feestje!
 
Na de training dus rettepettet naar Pulle, spring in de douche, blaas blaas met de haardroger, spring in de auto richting Mortsel... Mits 2 minuten vertraging door een landend vliegtuig en een slak op de baan... aangekomen op mijn eigen verrassingsfeestje... Fun fun dus, want ook mijn schattie zat er... Al van kwart voor zeven :os maar mooi ge-entertaind door mijn ma waarschijnlijk en niet te zwaar mishandeld, want zag er nog goed uit... Meteen in de frietjes gevlogen... en de snackjes: cuwwywosten, kippedinges, kaasdinges en nog van die dinges...
Zo tussendoor wat kadootjes opengedaan... en flink verwend, alweer... Superlief kadootje van mijn schatje... Na een cremeke met jammie jammie warme chocoladesaus (terwijl ook nog even telefoon van mijn pa, heel leuk) is iedereen beginnen doorgaan, de dag erna werkendag hé. Toch nog even de afwas gedaan en dan bedje ingekropen.
 
Helaas niet zoveel en niet zo goed geslapen door een pijnlijke knie... voetjes verkeerd gezet tijdens training? Elke beweging maakte me wakker en dus 's ochtends hele hele kleine oogjes... Toch de dag goed doorgekomen op school en 's avonds vroeg in t bedje...
Vandaar dus dat mijn 'verslagje' zo lang uitbleef... Dat was het dus... Mijn drukke drukke (verjaar)dagje!!
 
 

19:41 Gepost door Talia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-02-05

Brrr

wat een koude wind vandaag... de thermometer is met de helft gezakt tegenover gisteren... en dat voel je wel met die snijdende wind... op mijn weg naar huis zelfs enkele ijskoude wannabee-sneeuwvlokjes in mijn gezicht gekregen... er zijn aangenamere dingen in het leven. Zoals een supervriendelijke buschauffeur die me supersnel naar huis weet te rijden... Ook al was ik zijn enige passagier toen ik opstapte op de Rooseveltplaats... Raar! Maar waar!
Voor de franse les van vandaag kwam er ook al zo weinig volk opdagen... Waar zit iedereen toch?!?
Morgen al een leuk dagje gepland... les productiemgt, logistiek&transport... met zussie afgesproken voor brainstormsessie/shoppeuuuh/... samen busje nemen naar Pulle... met zijn allen naar de looptraining in Herentals... en dan naar mijn eigenste verrassingsfeestje in Mortsel... Waar hopelijk ook mijn schattie zal geraakt zijn tegen dat ik er aankom...
 
Ja, ik spreek over mijn eigenste verrassingsfeestje omdat ik het zelf zowat in elkaar heb gestoken... Iedereen komt tegen 20u en ik vermoedelijk tegen 20u30... Frietjes en snacks eten, dame blancheke voor desserte en gewoon lekker gezellig bij elkaar zijn... Toch stiekem hopend op vele vele veeeeeele kadootjes... Zussie heeft toch zoiets laten verstaan als troost voor mijn eenzame valentijn ;o) Ben ik nog niet vergeten hoor!
 
Ik laat jullie dus nog wel horen hoe het geweest is... morgen... mijn drukke (verjaar)dagje :o))

18:40 Gepost door Talia | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-02-05

History

repeating itself...
Door gebrek aan logistiek en transport ben ik nog eens bij Quick beland op valentijnavond. Kan je dat trouwens zeggen? Het klinkt verschrikkelijk hard op kerstavond, maar laten we dat in het midden houden.
Autootje ingesprongen en de drive-in opgezocht, half acht voorbij, dus weinig volk, mezelf op de parking gezet en mijn feestmaal binnengespeeld met een leuk muziekje op de achtergrond en de romantisch blazende wind uit de verluchtingsgaten in het interieur van mijn bescheiden cliootje. Toen ik daar frietje voor frietje alles naar binnen werkte, merkte ik toch dat ik niet de enige was... één voor één zag ik auto's af en aan rijden door de drive-in, sommigen die zich ook op de parking zetten... tegelijk grappig en triest, eenzame mensen op Quick-parkings... Schept bijna een band zou je gaan denken... Eigenlijk hadden we beter allen samen aan die grote gezellige tafel ín het hamburgerrestaurant moeten gaan zitten. Één voor één ons verhaal doen waarom we alleen zijn op valentijn... Klinkt bijna als een scenario van een of andere film of melige/grappige serie à la sex in the city...
Ach ja, blijkbaar hebben de mensen mijn raad opgevolgd... Quick... Zijn smaak laat je nooit meer los...
 

20:37 Gepost door Talia | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-02-05

Duits

Ja hoor, ik zit in de duitse les... het is nu pauze... en aangezien we in een high-tech lokaal zitten, vol computers, koptelefoons waarop de prof ons kan afluisteren tijdens het oefenen van dialoogjes... Heel fun dus.
Daarnet nog een dialoogje aan het maken per twee... Werden we opeens gecorrigeerd door de prof, dóór de koptelefoon, grellig zenne! Hilarische toestanden met andere woorden!
 
Pauze gedaan... STOP

11:35 Gepost door Talia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-02-05

hartjes in the air

Ja hoor, Valentijn begint zo langzaamaan door te dringen onder de mensen...
 
Toen ik thuiskwam, in de post, reclame van JBC, valentijn-t-shirts... in de e-post, 'uitnodiging' voor valentijndiner van mijn schattie... En jaja zelfs mijn ma is reeds geveld door het valentijnsyndroom... Toch mooi, al die romantiek in de lucht...
Hoewel, al dat opgeblazen gedoe, zou je maag nog van kunnen gaan draaien... Ik heb liever dat je het hele jaar door voor elkaar lief bent, toch!? Commercieel opgefokte toestanden eigenlijk... En toch... het heeft wel iets, zolang je maar niet single bent (misschien)...
 
Maar daar heb ik enkele jaren geleden ook wel iets op gevonden...
Ik had na een info-dag op universiteit afgesproken met mijn beste vriendin, zijn een cinemake gaan doen... Niet zomaar een film, maar pure girl power, Coyote Ugly... We zaten met 6 in de filmzaal ofzo... Wreed sfeervol dus... En dan achteraf een burger gaan eten bij Quick. Daar zijn we op superromantische toer gegaan. We hebben er onze cheeseburger zo best mogelijk in hartjesvorm geknabbeld... Gewoon amuseren dus!
 
Tip van de week: Heb je geen lief, wees dan gewoon creatief!
 
:o)
 

19:03 Gepost door Talia | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-02-05

Wéér lang geleden

Na de exaampjes dus naar Leuven gaan ontspannen... En gewoon lui wezen dus... Warempel ook éénmaal gaan joggen om de spiertjes los te gooien, maar amai, ik denk dat niemand dat kent in Leuven... Ik werd aangestaard als een alien toen ik naar het rode licht jogde, ff stond te stretchen (al wachtend tot het weer groen werd dus). Echt van die veel zeggende blikken: ojee, doet die dat voor de fun?!? Ach ja, ik beweeg tenminste he ;o)
 
Maar! Opgepast, gisteren was het looptest van 5 km om te zien of onze conditie in die 10 weken erop vooruit was gegaan... en jawel... training loont... 29min30sec deed ik erover... 10 weken geleden was het nog 33min! Wel flink dus, niet?!?
Ik weet nog dat ik in een vroeger leven er zelfs bijna 45min over deed, dat was dan wel 5.7km, maar dan nog... we zijn toch goed bezig ;o) Dat vroeger leven was in het middelbaar, lessen LO, laatste jaar, de grote gevreesde 5km, wel eigenlijk zouden alle middelbare scholen in dit land moeten voorzien in zo'n start2run cursus... naschoolse activiteit ofzo, om de conditie en de lijn te verbeteren. Er wordt toch zo vaak geklaagd over overgewicht, BMI index, ik denk dat we allemaal wel weten waarover ik spreek... Dus jah, als hier zo van die leerkrachten voorbijwaaien... doe toch iets! Want als je door 1 keer in de week te lopen, opeens naar die test gaat van 5km tegen het einde van het jaar, is dat gewoon gedoemd om te mislukken en frustraties uit te lokken... Ach ja, één mens kan de wereld niet verbeteren, weet ik ook wel, maar we kunnen alleen maar proberen he ;o)
Trouwens heel grappig, heb hier net telefoon gehad van mijn middelbare school, of ik nog altijd studeer en wat dat juist is... kwestie van hun statistieken bij te werken zeker... Allemaal heel toevallig dus!
 
:o)

15:02 Gepost door Talia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |